Ventuz Technology Group Forum  

Ventuz Forums » Ventuz 2008 » Ventuz 2008 x64... » Re: Startup Issues.

Re: Startup Issues.
Started by joe.styles at 04-22-2010 17:16. Topic has 12 replies.

Print Search « Previous Thread
  04-22-2010, 17:16
joe.styles is not online. Last active: 06.01.2012 12:12:32 joe.styles

Top 25 Posts
Joined on 01-15-2007
Cardiff, UK
Posts 80
Startup Issues.
Hi guys,

Thanks for the new versions! However, I seem to be having a problem on start-up of the x64.. see the attached.

I also can't seem to run them side by side. I did install the x64 version first and then uninstall and re install the x86 version but when I run the x84 version the beta version always runs.
Any ideas?

Thanks!
Joe

   Report 
  04-22-2010, 17:17
joe.styles is not online. Last active: 06.01.2012 12:12:32 joe.styles

Top 25 Posts
Joined on 01-15-2007
Cardiff, UK
Posts 80
Re: Startup Issues.

Attachment: Startup Bug.png
sorry the image didn't attach for some reason.


   Report 
  04-23-2010, 11:52
Ralf Stanke is not online. Last active: 18.12.2013 16:24:30 Ralf Stanke



Top 10 Posts
Joined on 05-15-2005
Hamburg, Germany
Posts 620
Re: Startup Issues.
Hi Joe,

we just tested the x64/x86 side-by-side installation on a virgin Windows 7 Professional x64

Without any issues...

Are you running on XP 64? Could you try another system? It seems that one library "Atalasoft" is registered into the .net Global Assembly Cache (GAC)
Please have a look into the folder C:\Windows\assembly and check is there are any registrations for Atalasoft. If yes, simply "uninstall" them. Usually Ventuz doesn't install any libs to the GAC.

Ralf
   Report 
  04-23-2010, 13:39
The Krix is not online. Last active: 19.05.2013 16:36:54 The Krix



Top 10 Posts
Joined on 08-22-2007
Dubai
Posts 297
Re: Startup Issues.
joe wrote "I did install the x64 version first and then uninstall and re install the x86 version."

Joe, did you actually uninstall the x86 version AFTER you installed the x64 version? Maybe that is the problem. I did the installation now on two totally different Windows 7 machines. No probs. First I uninstalled the existing Ventuz R5.21 installation. Then I installed the x64 version of R5.22. And then I installed the x86 version of R5.22.

If you did not do so already, maybe try that order?
   Report 
  04-26-2010, 16:59
joe.styles is not online. Last active: 06.01.2012 12:12:32 joe.styles

Top 25 Posts
Joined on 01-15-2007
Cardiff, UK
Posts 80
Re: Startup Issues.
Hi Guys,

Thanks for the help. I have now got it running side by side by uninstalling and reinstalling like you said Christian.

As for the problem with Atalasoft, I looked in C:\Windows\assembly and had no registrations. To fix it I did uninstall one of our components we use for old VB6 projects (ImageX 6.4 ComCompnents). So this is going to be a problem when it comes to opening old projects. Can you fix that in the next release?

Nice to have 64bit version thought! This mamouth election scene I have been working on for a while is actually workable on my laptop now so I can stop working on a desktop machine now Big Smile [:D]

Also I did manage to run 64bit using the Ventuz License Dongle Generation #1 (silver with Ventuz print) you mentioned was not supported.

Thanks!
Joe

   Report 
  04-26-2010, 17:40
joe.styles is not online. Last active: 06.01.2012 12:12:32 joe.styles

Top 25 Posts
Joined on 01-15-2007
Cardiff, UK
Posts 80
Re: Startup Issues.
Hi Chaps,

Just to correct myself "this mamouth election scene I have been working on for a while is actually workable on my laptop now", afraid render performance wise it is better but I have a big delay with the UI and dropping nodes on Sad [:(]

Cheers,
Joe

   Report 
  04-27-2010, 7:52
Ralf Stanke is not online. Last active: 18.12.2013 16:24:30 Ralf Stanke



Top 10 Posts
Joined on 05-15-2005
Hamburg, Germany
Posts 620
Re: Startup Issues.
Hi Joe,

Gen#1 dongles have a write protect switch, while gen#2 dongles look same but do not have the switch. Gen2 are still working.

Did you disabled the Undo function when working with (very) large scenes?

Ralf


   Report 
  04-27-2010, 10:33
joe.styles is not online. Last active: 06.01.2012 12:12:32 joe.styles

Top 25 Posts
Joined on 01-15-2007
Cardiff, UK
Posts 80
Re: Startup Issues.
That helped, thanks for that!

Joe

   Report 
  04-28-2010, 7:17
club1075 is not online. Last active: 15.04.2010 05:59:54 club1075

Top 500 Posts
Joined on 02-28-2010
Posts 2
Re: Startup Issues.
I got the same message as the picture posted in this thread. I have Windows 7 Home Premium on the computer. I created a system restore point before installing. I'm setting my system back.
   Report 
  05-14-2010, 17:39
oracio is not online. Last active: 14.05.2010 13:33:58 oracio

Top 75 Posts
Joined on 12-24-2009
Posts 17
Re: Startup Issues.
I had the same issue on my Vista 64bit.
After reading this thread I uninstalled the R5.22 x64 and reinstalled it and the error message disapeared.
maybe you should note clearly on the installation that you should remove the older version before installing the new one.

Thanks for this 64bit version Yes [Y]
-Uri

   Report 
  10-26-2011, 14:12
selor is not online. Last active: 05.01.2012 05:40:50 selor

Top 25 Posts
Joined on 03-01-2007
Posts 49
Re: Startup Issues.
Hi,

Had the same issue on Win7 64Bit with the 64bit installer of Ventuz
I solve this uninstalling all the version of ventuz i had before and reinstall with a fresh 3.05 and know when i launch Ventuz
It point me on the license manager. I have first Gen dongles .. the black ones .. and when i put my license information it always says me in loop 3 Please insert the dongle"
I have tried to delete the .lic files on the dongle
Always the same issue .. "Insert the dongle" ... and windows7 see the dongle mounted and the files (Repository) inside ..

A solution ?  i have to finish a project did i have to downgrade ? where can i take the link of the version before because i am silly deleted the 3.04 installers ..

Thanks

   Report 
  10-26-2011, 14:20
selor is not online. Last active: 05.01.2012 05:40:50 selor

Top 25 Posts
Joined on 03-01-2007
Posts 49
Re: Startup Issues.

Attachment: Capture.PNG
Screen All the fields are not empty and with the correct license information.

Thanks :)




   Report 
  10-26-2011, 14:43
Bellmarix is not online. Last active: 27.01.2012 11:33:11 Bellmarix



Top 50 Posts
Joined on 11-21-2007
Posts 35
Re: Startup Issues.
Selor,

please write a mail to support@ventuz.com naming the key you used, the dongle serial and of course your real name and company.

Thx
André

   Report